Blij met m'n mandje vol zomerpostelein

Sigrid: authentiek, puur, een tikkeltje rebels en joyful

 

Al op heel jonge leeftijd geraakte ik gepassioneerd door gezondheid in de brede zin van het woord, persoonlijke ontwikkeling en kruiden. Op m'n 20ste begon ik met yoga en dat geeft me nog steeds veel voldoening. Ik verdiep me graag in gezonde voeding en alles wat de natuur te bieden heeft om ons vitaal en enthousiast te voelen. Dit komt omdat ik hoogsensitief ben en dus ook gevoelig voor 'foute' voeding, water, situaties, mensen etc. Ik moest dus al vroeg in m'n levenspad op zoek naar evenwicht, ik ben immers een Weegschaal!

 

Zorg dragen voor onze aarde en ons water en mensen motiveren is wat me drijft, zowel via het gesproken en het geschreven woord. Doordacht, maar ook speels, spontaan en enthousiast. Als ex-NT2 leerkracht en ex-taalcoach vind ik het fijn om iets ingewikkelds naar eenvoud te vertalen.

 

Ik hou van bewegen in vele vormen: yoga, zwemmen, wandelen, dansen en joggen in het bos. Keer op keer laat ik me opnieuw verrassen door de geuren, geluiden en de schoonheid van de natuur. Verrassen maar ook troosten. Maar ook dansen vind ik de maks, het lijkt wel of ik dan heel dicht bij m'n ziel ben.

 

KLIK HIER OM MEER TE WETEN OVER MIJN OPLEIDINGEN EN ERVARINGEN

 

Hoe mijn waterverhaal begon…

12 jaar geleden – in 2010 – stopte ik met kraanwater drinken. Zoals het een ecologisch bewust persoon betaamt, dronk ik een hele tijd kraanwater. Want daar zou volgens vele bronnen helemaal niets mis mee zijn. Enig probleem, al vrij snel voelde ik dat er iets niet klopte. Het smaakte niet, ik had nog steeds dorst en na verloop van tijd kreeg ik het zelfs niet meer binnen. Ik had niet het gevoel dat dit water mijn lichaam kon zuiveren van de vele gifstoffen die we dagelijks binnen krijgen. Oké, Britafilters dan. De smaak was iets beter, en ook m’n thee had niet meer zo’n typische kalksmaak. Het duurde echter niet lang, of ook het gefilterde Britawater smaakte me niet meer. Wat was er aan de hand? Wat nu?

De zoektocht naar een goede waterfilter duurde eigenlijk niet zo lang. Ik botste op een lezing over zuiver en vitaal water. De woorden kwamen binnen en ik contacteerde waterconsulente Christine Moens. Zo kwam ik uiteindelijk bij haar thuis terecht en proefde voor de eerste keer het water uit haar ‘waterbronnetje’.

 

Dat was pas een coup de foudre! In eerste instantie was ik sprakeloos. Het was alsof ik voor de eerste keer proefde hoe water hoort te proeven, alsof ik iets oerouds ontdekte. Dit is het water dat ik wilde drinken, en zo geschiedde het!  En toen begon ook mijn verhaal als waterconsulente…

 

Natuurlijke Hygiëne

In 2011 startte ik met een opleiding die nog steeds voor een groot deel m'n visie op gezonde voeding bepaalt: 

De Natuurlijke Hygiëne beschrijft levenswetten die niet meegaan met modetrends. De ideeën en studies waarop deze wetenschap zich baseert, zijn tussen 50 en 150 jaar geleden bestudeerd. Toch blijft zij de huidige kennis van chemie en het menselijk lichaam opvolgen.

                                             

Basisprincipes van de Natuurlijke Hygiëne:

  •  Die condities scheppen om het lichaam zijn zelfgenezende kracht terug te vinden…
  •  Het natuurlijke zo natuurlijk mogelijk!
  •  Een gezond lichaam in een gezonde geest
  •  Veel beweging, licht en lucht!

 

Meer lezen?

Website Groene Dag vzw

Website Heelbewust

Wat betekent Cellaluci?

Cellaluci betekent letterlijk Voed je cellen met licht.

Het verwijst naar het licht buiten ons, in ons en hoe je je kan voeden met licht.

Doorheen mijn pad van me gewoon beter voelen, is het licht steeds een rode leidraad geweest. 

 

Voed je cellen met licht, is dus een herinnering voor mezelf en kan ook voor jou, beste lezer, een leidraad zijn:

  • Als je mediteert kan je je eerst verbinden met het licht en dit licht langzaam in je hele lichaam verspreiden, doorheen elke cel.
  • Ga naar buiten en/of neem een vitamine D supplement
  • Drink zuiver water dat is opgeladen met licht (biofotonen).
  • Eet voeding in zijn originele staat, zoveel mogelijk onbewerkt dus.
  • En vooral: welke gedachten voed je? De lichte, vreugdevolle, ondersteunende gedachten of de zware destructrieve? Aan jou de keuze! De aard van de gedachten die we de hele dag door uitzenden naar ons lichaam (wij zijn water!), anderen en naar de wereld, bepalen uiteindelijk de kwaliteit van ons leven.

 

Lees meer over licht in dit blogartikel