Lucht. Zuurstof. Net als water kunnen we niet zonder. Via onze voeding, water en de lucht die we inademen nemen we elke dag stoffen uit de buitenwereld in ons op. We zien de schadelijke stoffen niet, maar ze zijn er wel. Gelukkig kunnen we de kwaliteit van ons drinkwater en – deels -  onze voeding zelf kiezen. Maar de lucht waaraan we dagelijks worden blootgesteld niet. Er duiken te regelmatig berichten op in de media met een variant op deze titel: De lucht in Vlaanderen is bij de meest vervuilde ter wereld.

Dankzij de luchtfilter van BestWater International kunnen we nu ook de kwaliteit van de zuurstof in ons huis kiezen!

De BestAir Airjet 2000 reinigt en desinfecteert de lucht in woonkamers, scholen, wachtruimten, kantoren, behandelkamers en kantines. Virussen en bacteriën worden effectief uit de lucht verwijderd. Het intelligente systeem van AirJet 2000 past automatisch de snelheid van de machine aan aan de kwaliteit van de lucht. De ingebouwde sensoren meten en bepalen de luchtkwaliteit nauwkeurig.

 

De nieuwe luchtfilter met haar elegant design gaat nog enkele stappen verder. Hij krijgt een kinderslot, een negatieve ionengenerator en een luchtbevochtiger. En dat voor dezelfde prijs als de vorige BestAir 500!

 

Negatieve ionengenerator

Ken je dat gevoel na een hevige onweersbui ? Of hoe vrij je kan ademen aan de zee of in de bergen?  De lucht voelt fris en aangenaam is. Dit is het effect van negatieve ionen in de lucht. Ionen? Ionen zijn moleculen die een elektron missen of er juist één teveel hebben.

 

Via deze generator stijgt het aantal negatieve zuurstofionen en negatieve ionen tot 10 miljoen ionen / cm3.

Negatieve ionen verhogen de weerstand van het lichaam, allergieën verminderen of verdwijnen, angsten en depressies kunnen verminderen of verdwijnen en ziektes kunnen worden voorkomen

 

Luchtbevochtiger

Met een simpele druk op de knop kan je de bevochtiging activeren. Het opent een klep in het apparaat, die ervoor zorgt dat een deel van de luchtstroom door de bevochtigingsfilter gaat. Daar wordt de lucht niet alleen tot 300 ml water per uur verrijkt, maar worden er ook stof- en andere deeltjes gebonden aan de waterfilm.

 

Vijf filtratiestappen

Op het scherm wordt het verbruik van de filters en de stand van huidige luchtvervuiling weer gegeven.

1. Prefilter

De eerste filter in het reinigingsproces is de voorfilter. Deze wordt gebruikt om grotere deeltjes te verwijderen.

 • Stofpluis
 • dierlijk haar
 • schimmelsporen
 • Grove deeltjes vervuild door tabaksrook

2. Partikel filter

Ten tweede, het vrijmaken van grove deeltjes door een luchtdeeltjesfilter, die zelf kleine deeltjes kunnen opnemen. Dit proces wordt in de 4e processtap herhaald om een optimaal reinigingsresultaat te bereiken. 

 • Allergene deeltjes
 • Dierlijk haar en huidschilfers
 • Schimmelsporen
 • Huisstofmijt

3. Active carbon filter (fiber filter)

Actieve koolstof heeft een zeer poreuze structuur en dus een zeer grote oppervlakte. Dit zorgt voor een uitstekend absorptievermogen voor diverse stoffen zoals ammoniak, formaldehyde, enz. De actieve koolvezels die gebruikt worden in de 3de zuiveringsstap zijn zeer dicht en werken dus als een moleculaire zeef. 

Deze filter heeft een filteroppervlakte van ongever 1000 m2 

4. Active carbon (granulated)

De met actieve koolkorrels gevulde honingraatfilter zorgt voor een optimale verdeling van de korrels over het gehele filteroppervlak. Door deze pelletachtige verwerkingsvorm in combinatie met de zeer poreuze structuur wordt een verbazingwekkende absorptiecapaciteit gegarandeerd. 

 • Huisstof
 • Allergene microdeeltjes
 • Fijn stuifmeel
 • Microscopische deeltjes van huisstofmijt
 • Rookdeeltjes
 • Verschillende gassen
 • Geuren en smaken

5. HEPA-filter

Met behulp van het HEPA-element kunnen zelfs de kleinste deeltjes uit de kamerlucht worden gefilterd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee filtratieprincipes. Ten eerste worden de deeltjes mechanisch gebonden in het filtermedium. Aan de andere kant hechten de kleinste deeltjes zich aan de vezels van deze filter. 

 

Er worden effectief meer dan 80 verontreinigende stoffen uit de lucht gefilterd.

 

Snelheid reiniging

De AIRJET 2000 luchtfilter produceert per uur tot ongeveer 350 kubieke meter schone lucht.

 

Nog wat details

Gewicht: 10.5 kg

Dimensies (W * H * D): 416 x 625 x 251 mm

Watertank: 3 liter

Geluid: 59dB (A)

Bevochtigingscapaciteit: max. 300 ml / u